Followers

Homestay Pasir Gudang (1)

Sunday, November 28, 2010

Popcorn Gula Hangus

Salam
Petang ni kita buat popcorn. Kita nampak ada sikit jagung yang berbaki masa buat popcorn dulu dekat dalam icebox. Kita pun nampak ada sedikit biji sagu. Rasanya esok/lain kali kita habiskan sagu tu. Kita kasi habis semua yang ada kat dalam icebox tu. :) Apapun sedap makan popcorn waktu2 hujan petang2 ni. Dapatlah 1 bekas untuk bebudak & 1 bekas utk makbapak budak...ngeeee. Jemput makan ye :)

Blueberry Cheese Cake

Salam
Cake yang saya buat untuk semalam. Ya ampun sedapnye...Tapi yang pasti hubby makan sampai 3/4 bhg cake tu...huhuhuhu.. layanz~~

nampak macam sedap kan??..memang sedap pun..macam nak menangis rasanya makan cake nih sebab sedap sangat....huhuhu~~


kalau sesiapa2 berminat. Bolehlah order dengan saya....Berat 900gm-1kg(RM50)


Nasi goreng + Burung puyuh

Salam
Ni breakfast semalam. My hubby yang request. Nak makan berat katanya utk mengecat...
hehehe.ye le tu....layanz~~

Nasi ni macam plain jek kan???...hurm..nak letak apa ye????


Teng..teng....kita bubuh burung sekor....brub...alhamdulillah ..terima kasih atas rezekimu Ya Allah :)


Sausage Roll & Donut

Salam
Monink :) hurammm.seronoknye kalau setiap hari minggu begini..hik..hik..hik... tak sabar nak entry pagi ni. Lama betul tak buatkan cemil-cemilan untuk bebudak tu.
Ok..pagi ni kita buat sausage roll & donut utk fmaly kita..layanzzzz~~

roti tinggal 5 keping jek...so kena la potong kecil2 untuk mencukupkan kuantiti manusia yang ada kat rumah nie...hihihi

Dah rasa sausage tu macam tak cukup....saya menguli la sikit tepung yang memang dah tinggal sedikit kat dapur tu. Saya buat bulat2 & cucuk menggunakan lidi...boleh dipanggil jugak sate tepung...hik..hik...
Saya memang nak habiskan semua stock yang kat dapur tu. Biar senang minggu depan tak payah nak mengangkut barang2 tu ke rumah baru :)...


Ait ..haziq sorang jek yang makan??? alia kat toilet...papa??? papa mengecat rumah baru....dah bf awal2 tadi dgn saye ;)....malasnye nak pindah rumah!!!!!waaaaaa....

Wednesday, November 24, 2010

Bubble Rice Chocolate

Salam
Dah dekat sebulan rasanya gambar ni tersimpan kat comp. Hehehe...baru hari ni nak upload. Snack yang sangat senang. Cuma gunakan cooking coklat & bubble rice. Budak2 suka bangat. Buat 2 bekas. Balik kerja tengok semua dah licin..huhuhu...


yummy...cubalah ;)


Ragam si alia....biasala dia..time belajo...ada je helahnye...hehehe


tengok pensil dekat jarinye...hehehe...alia...alia...


yang pasti malam tu si abang makan tanpa gangguan...heehehehe..bye;)

Puyuh Masak Kari

Salam
Puyuh ni saya beli dengan officemate saya. Dia tokey puyuh. Kalau nak makan puyuh sekarang senang nak dapatkan stock. Biasanya puyuh ni saya goreng je dengan rempah. Tapi kali ni member saya kata puyuh tu pun sedap masak kari pekat-pekat. Terliur pulak. Pagi tadi sebelum pergi kerja sempat masakkan puyuh ni. Tapi kita tak letak pun kentang & lobak. Memang tak sempat. Layan je la ye ;)

Utk my hubby& anak2...maid saya memang x makan...hai ruginyalahkan??..banyak pantang..x kisah la kan??? asal bahgia :)



Sup Lidah & Pipi

Salam
Sup ni menu hari Isnin lepas...Alhamdulillah akhirnya saya berjaya masak untuk fmaly saya setelah 2 minggu saya tinggalkan tanggungjawab saya itew... Huhuhu...actually saya baru habis pereksa. Memang dugaan orang belajar bagi yang dah berkeluarga.
Selama 2 minggu jugakla anak2 saya makan masakan maid saya. Dan selama itu jugak sang suami makan di kedai. Huhuhu... Terima kasih ye abang faham keadaan ini. Bertuah rasa ada suami yang sabar.

Actually tak semua orang suka/pandai makan sup ni kan???..hehehe tapi ni antara fev saya & hubby saye ;)...sangat suke!!!


yummy!!...ke geli????

hehehe...kita kasi geli lagi...ops ..muntah kat tempat lain k ;)...bye ;P



Oreo Cheesecake

Salam
Kita nak tayang jek oreo cheese cake yang kita buat malam tadi. Alhamdulillah menjadi. Order dari seorang rakan yang bernama Noi. Harga RM50 (berat 900gm-1kg). Bye

Tuesday, November 9, 2010

Air Kelapa & Result Periksa 2010

Salam..
Lama x entry..gian jugak..hehehe..x kira saya nak masukkan jugak apa-apa cerita untuk malam ni...Cuti Depavali haritu saya & fmly balik kampung. Tengok orang tua yang ada di kampung. Alhamdulillah mereka semuanya sihat....

Sebelum balik Pasir Gudang Mr Hubby ambil air kelapa pandan dekat rumah my MIL... kegemaran saya sekeluarga...sodap!!!! Dapatla 3 ketoi..hehehe...cukupla kan??
Dah 2 hari air kelapa ni terbiar di ceruk dapur barulah Mr Hubby sempat membukanye..sukala bebudak tu...hehehe... siap minum pakai straw.. macam kat kedai jek...


Cerita pasal result peperiksaan haziq pulak. Hurm..maaflah bukan niat dihati nak membangga diri. Saya cuma nak kongsi cerita dengan kengkawan aje. Jauh sekali nak meninggi diri. Saya sedar semua ni cuma pinjaman dariNya. Harap tak ada sesiapa yang salah anggap.
Malam tadi lepas bebudak tu minum air kelapa Haziq Aiman beri result peperiksaannya kepada papanya. Alhamdulillah Haziq dapat 7A kecuali Bahasa Arab & Pendidikan Jasmani. Kalau ikut keputusan Haziq hanya dapat 5A. Result mata pelajaran yang lain tak dikira.


Erk...nampak ke???

Haziq dapat no 6/35 dengan 94%.
Tadi haziq ada kata "Papa & mama..tadi kawan haziq, Danial ada kata..kalau dia dapat no 1 papa dia belikan dia PS2..tapi dia dapat no2..hahaha..kelakar kan???." Saya dengan hubby gelak jek (padahal haziq yang nak mintak..pandai plak dia bagi ayat kiasan..hehehe).Apapun alhamdulillah. Terima kasih Allah~~SEKIAN
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...