Followers

Homestay Pasir Gudang (1)

Tuesday, March 31, 2009

Insan Istimewa

Inilah insan yang telah melahirkan aku 30 tahum lalu.....
Nama dia Menah binti Abd Aziz @Dauri. Yang kelakarnya nama mak aku ngan nama makcik aku (akak dia) sama ...hahaha...pelik bin ajaib kan org dulu-dulu....macam dah x ada nama lain aje...so sebagai alternatif mak aku pun tukarkanla nama dia ngan nama Amnah....mak aku ni orgnya tegas ngan garang.....dia ni suka gak la marah aku...hihihi....tula...kalau dia x tegas agaknya dulu....aku ni jadi apa la ek....

aku ingat lagi dulu.....dia suka bagi kata 2 kat aku....pagi2 lagi dia mesti bagi aku keje.....dia kata...adik nak baca buku ke nak baca sifir?? huhuhu....aku pun kata nak baca buku....dia x tau dalam buku aku tu ada komek...kuang...kuang...kuang...
hihihi...sowy eh mak...ala tipu sunat...

apapun thanks a lot kerana telah melahirkan kite kat dunia ini dan menjadi insan yang berguna....sayyyyaaaang makk...muahhh...

Haaa....ni plak bapak aku.....

Nama Bapak aku Hj Spahat bin Jaafar..umur dia baya Dr Mahathir...sihat lagi...

Bapak aku ni orangnya lembut ckit....aku kalau mintak duit mase kecik2 dulu ngan dia la....x de banyak soal...terus bagi... hehehe...kekadang aku selalu gak amik duit dia yg dia letak kat balang.....aku kerukla pakai tangan dapatla segengam...adala lebih kurang RM 2.50 sehari....yg peliknya duit tu x pernah susut...pelik2....tapi aku dah mintak halal dah duit tu...aku dah mintak maaf...tu pun aku bagitau dia hari tu...hehehe....dah dekat 10 taun....dia gelak je...

Ingat lagi....dulu...kalau aku merajuk....aku mesti mogok lapar...hehe...biasanya lepas solat magrib bapak aku akan belikan aku sate n soto kat kedai parit hj abd hamid...baru aku baik....

bapak aku ni tau kalo aku baca komik dalam buku.....aku pakat ngan dia...aku cakap jgn cakap ngan mak...hehehe...dia gelak aje....dia kata x pe...janji adik membaca...hehehe...

cccaaayyyanggg bapak....time kacih eh lahirkan kita kat dunia ni.....luv u so much....muah...

Monday, March 30, 2009

pendahuluan

30/03/2009 (12.53noon)

Alhamdulillah akhirnya dapat juga mai membina blog untuk diri sendiri....tahniah untuk diri sendiri...akahs... walaupun pada mulanya terkial-kial...tapi berkat kesabaran insyallah semuanya akan dapat berjalan dengan lancar....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...